תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:חובות אבודים
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
06/04/2022 |
כבוד השופטת ירדנה סרוסי
מחוזי ת"אעמ *****-**-**
נדחתה בקשה לביטול פסק דין למי שעבר עבירות מס בגין אי ניהול ספרים - פס"ד יחזקאל ואח'
המבקשים מבקשים לדון בערעורם על מנת שיוכרו להם חובות אבודים. מעבר לכך שהטענה לחובות אבודים נטענה בעלמא, ללא בדל ראיה או אסמכתא, כידוע, סעיף 33(ג) לפקודה קובע כי "נישום החייב בניהול פנקסי חשבונות בשנת מס פלונית ולא ניהלם או שניהלם אך לא ביסס את הדו"ח שלו עליהם, לא יותרו לו באותה שנה ניכויים וקיזוזים בשל פחת, ריבית, חובות אבודים והפסדים, ולא יוכר לו הפסד לאותה שנה". במסגרת פסק הדין הפלילי נקבע כממצא כי המבקשים לא ניהלו ספרים בשנים הרלוונטיות. משכך, לא ניתן להכיר להם בחובות אבודים לאותן השנים (ע"פ 5529/12 אוהב ציון נ' מדינת ישראל, פס' 19-20 לפסק דינו של כב' השופט דנציגר (9.11.2014);ע"מ (מחוזי תל אביב-יפו) 1337-04-13 מרסיאנו נ' פקיד שומה - היחידה הארצית לשומה, פס' 58-59 (4.7.2019)). אין מקום לנהל הליך שלם תוך בזבוז משאבים ניכרים וזמן שיפוטי יקר על טענות שלא ניתן לקבלן, בפרט בסיטואציה בה לא סופקה ולו ראשית ראיה לאותם חובות אבודים נטענים. לסיכום הבקשה נדחתה.
תחום: פסיקה
עמודים:1
מחוזי ת"א
03/02/2022 |
כבוד השופט שמואל בורנשטין
מחוזי מרכזעמ *****-**-**
המחוזי דחה את עמדת רשות המיסים וקבע כי תקבולי ביטוח בגין חוב אבוד אינם חייבים במע"מ - פס"ד איחוד עוסקים תנובה
בית המשפט המחוזי קיבל את עמדת תנובה כי אין לראות בתקבולי ביטוח שקיבלה בשל חוב אבוד תמורה בגין עסקה החייבת במע"מ. נקבע כי תגמולי הביטוח שתנובה זכאית להם אינם מהווים תמורה השוללת את החזר מס העסקאות המגיע לה לנוכח קיומו של החוב האבוד. תגמולים אלו הועברו במסגרת מערכת יחסים חוזית חיצונית ונפרדת בינה לבין חברת הביטוח.
תחום: פסיקה
עמודים:4
מחוזי מרכז
08/08/2021 |
עו"ד קובי כהן
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:2
07/04/2021 |
כבוד השופט ה' קירש
מחוזי ת"אעמ *****-**-**
נדחה ערעור חברה - הודעת זיכוי בגין חובות אבודים תוגש בתוך שלוש שנים מהוצאת חשבונית המס – פס"ד צנציפר
בית המשפט המחוזי דחה ערעור חברה על החלטת מנהל מע"מ שבגדרה נדחתה בקשתה לזכותה בסכומים הכלולים בהודעות זיכוי בגין חובות אבודים. נקבע כי הוצאת הודעת זיכוי בהתאם להוראות תקנה 24א(ב) יכולה להיעשות "כל עוד לא חלפו שלוש שנים" מן המועד שבו "הוצאה חשבונית המס שבשלה נוצר החוב".
תחום: פסיקה
עמודים:4
מחוזי ת"א
07/07/2020 |
עו"ד קרן מרציאנו-ארג'ואן
תחום: מאמרים
עמודים:3
28/05/2020 |
עו"ד עמיאל יצחק-הלוי
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:1
28/07/2019 |
עו"ד ורו"ח אריה רמי
תחום: מאמרים
עמודים:2
14/04/2019 |
עו"ד, רו"ח אהרון ברגר
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:1
14/01/2019 |
כבוד השופט גד גדעון
מחוזי ב"שעמ ****-**-**
נדחה ערעורה של חברה לשיווק מוצרי קוסמטיקה – לא הרימה את הנטל להוכיח קיומו של חוב אבוד
בית המשפט המחוזי דחה ערעור שהגישה חברה לשיווק מוצרי קוסמטיקה על החלטת מנהל מע"מ כי אין להכיר בחובות אבודים שנוצרו לה לטענתה, בשנים 2012-2007 בעקבות אי קבלת תשלום עבור סחורה שהעבירה לחברת אחות. נפסק כי חברת הקוסמטיקה לא פעלה לגביית החוב במהלך תקופה ממושכת ובלתי סבירה, אף שהייתה מודעת למצבה של החברה שלה מכרה את מוצריה. על רקע זה, יש לקבל את טענת מנהל מע"מ כי לעניינו יש לראות את העסקאות הנטענות, כהעברות מכיס אחד לכיס שני של אותו גוף.
תחום: פסיקה
עמודים:2
מחוזי ב"ש
20/09/2018 |
עו"ד שלומי שלו
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:1
05/11/2017 |
כבוד השופט שמואל בורנשטין
מחוזי מרכזעמ *****-**-**
נדחה ערעורה של חברה על החלטת פקיד השומה לפסול את ספריה ולא להתיר לה את ניכוי החוב האבוד - פס"ד סני שירותי תברואה
בית המשפט המחוזי דחה את ערעורה של חברה על החלטת פקיד השומה שלא להתיר לה את ניכוי החוב האבוד הנטען על ידה ולא להתיר לה לבצע קיזוזי הפסד עבר. נקבע כי צדק פקיד השומה בהחלטתו כי יש לפסול את ספרי החברה ולהפעיל כנגדה את הסנקציות הקבועות בסעיף 33(ג) לפקודת מס הכנסה ובכלל זאת אי הכרה בחוב האבוד.
תחום: פסיקה
עמודים:2
מחוזי מרכז
15/05/2017 |
עו"ד ורו"ח ארויו רונן
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:3