תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:ארנונה
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
03/10/2021 |
כבוד השופט ה' קירש
מינהלים ת"אעמנ *****-**-**
התקבל ערעור חברת תוכנה: סיווגה כנותנת שירותים לצורך גביית ארנונה בתעריף גבוה אינו מוצדק - פס"ד פריאמפט סקיוריטי
בית המשפט המחוזי דחה את עמדת מנהל הארנונה שיש לשנות את סיווגה של חברת תוכנה כך שתישלל ממנה ההקלה החלה בעניין תעשיה. נקבע כי המערערת ראויה לזכות בתעריף המועדף בהיותה בית תכנה, ואין דבר בלשון החיקוקים שמונע זאת. ניסיונות המנהל להצר את היקף ההקלה על ידי מציאת אבחנות שונות - לא יצלחו.
תחום: פסיקה
עמודים:3
מינהלים ת"א
04/08/2021 |
אריאל דרייפוס עו"ד, רו"ח
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:1
29/04/2021 |
רו"ח אחמד חסונה
תחום: חקיקה
עמודים:1
18/02/2021 |
תחום: חוזרים
עמודים:2
26/10/2020 |
עו"ד ורו"ח אריה רמי
תחום: מאמרים
עמודים:3
14/10/2020 |
השופט אביגדור דורות
מחוזי י-םעמ *****-**-**
נדחו ברובם ערעורים על צווים שהוציא פקיד שומה למפעילת קניון הראל במבשרת ציון ולחברות המחזיקות בה - פס"ד קניון הראל
בית המשפט המחוזי דחה ברובם את ערעוריהן של החברה המפעילה והחברות המחזיקות את קניון הראל במבשרת ציון. פקיד השומה טען כי בעלות המניות נמנעו מתשלום מס על הדיבידנדים שחולקו מרווחים שלא מוסו במס חברות בידי חברת הבת (מפעילת הקניון) וכי חברת הבת אינה זכאית לניכוי הוצאות מימון בגין ההלוואה שנלקחה באופן ישיר וברור עבור חלוקת הדיבידנדים. נקבע כי ההלוואות במקרה זה ניטלו ״לצרכים פרטיים״ של חלוקת דיבידנד לבעלות המניות ועל כן, אין לסטות מהכלל לפיו לא ינוכו הוצאות מימון בגין הלוואה שנלקחה באופן ישיר וברור עבור חלוקת הדיבידנדים.
תחום: פסיקה
עמודים:3
מחוזי י-ם
04/08/2020 |
עו"ד (רו"ח) רוני חגאי-מולה
תחום: מאמרים
עמודים:2
21/06/2020 |
כבוד השופטת ירדנה סרוסי, יו"ר הוועדה,עו"ד אהובה סימון, חברת הוועדה,עו"ד יורם אלקיס, חבר הוועדה
מחוזי ת"אוע *****-**-**
נדחה עררה של חברת השקעות - הוצאות שהוציאה בגין חובות עבר של מחזיקים בנכס שמכרה אינן מותרות בניכוי לפי סעיף 39 לחוק מיסוי מקרקעין – פס"ד קיסריה השקעות בע"מ
עסקינן בערר שהגישה חברת השקעות על החלטת מנהל מס שבח כי אין להתיר לה ניכוי תשלומי ארנונה והיטלים שבהם נשאה כדי לשמר את זכויות החכירה שלה בנכס ולאפשר את מכירתו. נקבע כי אין מקום לפרש את לשון סעיף 39 לחוק מיסוי מקרקעין בצורה מרחיבה יתר על המידה. לא ניתן לאפשר את ניכוי ההוצאות בכל מצב שבו ההוצאה באה להתיר כל חסם הניצב בין המוכר ובין יכולתו למכור את הזכות במקרקעין. יתרה מכך, יש להיזהר מנקיטת פרשנות המתירה בניכוי כל הוצאה הקשורה בקשר כלשהו למכירה של הזכות גם אם הוא עקיף וגם אם הוא חיצוני לפעולת המכירה עצמה.
תחום: פסיקה
עמודים:3
מחוזי ת"א
26/04/2020 |
רו"ח אליק גנדלמן
תחום: מאמרים
עמודים:1
21/04/2020 |
תחום: רשומות
עמודים:4
עליוןרעא ****/**
התקבלה בקשת רשות ערעור שהגישה בעלת נכס בת"א – אין לחייבה בחובות שרבצו על הנכס בתקופה שאמה הייתה בעלת השליטה בחברה שבבעלותה היה הנכס - פס"ד מריאן רמוס
בית המשפט העליון קיבל בקשת רשות ערעור שהגישה בעלת נכס בתל אביב על החלטת העירייה לחייבה בחובות שרבצו על הנכס בתקופה שאמה הייתה בעלת השליטה בחברה שבבעלותה היה הנכס, וזאת מכוח סעיף 8(ג) לחוק ההסדרים וסעיף 119א(א)(2) לפקודת מס הכנסה. נפסק כי בעלת הנכס מעולם לא הייתה בעלת שליטה בחברה, ולא הובאה כל ראיה או טענה למעורבות שלה בחברה בעבר או בהווה, ומשכך אין כל הצדקה לאמץ פרשנות מרחיקת לכת שתיקבע שבעלת הנכס הייתה גם בעלת שליטה בחברה בתקופה שבה נוצרו החובות.
תחום: פסיקה
עמודים:3
עליון