תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:עסקה מלאכותית
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
23/10/2022 |
רו"ח רונית בר
תחום: מאמרים
עמודים:3
22/09/2022 |
כבוד השופט אביגדור דורות
מחוזי י-םמ *****-**-**
קבוצת חג'ג' לא תוכל ליהנות מחסכון מס של כ-50 מיליון ש"ח - פס"ד מלון רג'נסי ירושלים
המחוזי קיבל את עמדת פקיד השומה כי רכישתה של חברת מלון רג'נסי ירושלים על ידי קבוצת חג'ג' היא עסקה מלאכותית לצורכי הפחתת מס בלתי ראויה. נפסק כי ביסוד הרכישה לא עמד טעם מסחרי אלא טעם פיסקאלי יסודי ודומיננטי של קיזוז הפסדים צבורים של כ-220 מיליון שקלים המביאים לחיסכון אפשרי של כ-50 מיליון שקלים.
תחום: פסיקה
עמודים:4
מחוזי י-ם
16/09/2021 |
כבוד השופט אביגדור דורות
מחוזי י-םעמ ****-**-**
נדחה ערעור נישום שמכר סימן מסחרי לחברה בבעלותו תוך ניצול פטור ממס רווח הון לעולה חדש – פס"ד עמרם
בית המשפט המחוזי קיבל את טענת פקיד השומה כי עסקה שביצע הנישום למכירת סימן מסחרי לחברה בבעלותו היא מלאכותית. נקבע כי המערערים נכשלו בהוכחת קיומו של טעם מסחרי יסודי לקיומה של עסקת מכירת הסימן המסחרי. בהיעדר טעם מסחרי יסודי, מדובר בעסקה מלאכותית, שעומד בבסיסה תכנון מס שלילי.
תחום: פסיקה
עמודים:4
מחוזי י-ם
09/02/2021 |
עו"ד ורו"ח אריה רמי
תחום: מאמרים
עמודים:2
28/01/2021 |
עו"ד ורו"ח אריה רמי
תחום: מאמרים
עמודים:2
20/01/2021 |
רו"ח (משפטנית) ענבל שני , חיבה ישי רו"ח ומשפטן
תחום: מאמרים
עמודים:3
03/01/2021 |
כב' השופט אביגדור דורות
מחוזי י-םעמ *****-**-**
נדחה ערעורם של שותפים במשרד עורכי דין בעניין מיסוי שכ"ט שהתקבל במניות - מדובר בתכנון מס שלילי לצורך השגת הטבת מס בלתי לגיטימית – פס"ד אמיד ואח'
בית המשפט המחוזי דחה ערעורים בעניין מיסוי שכר טרחה שהתקבל בשווה כסף - מניות. נקבע כי המערערים נקטו תכנון מס שמטרתו היחידה היא הימנעות מתשלום מס מלא בגין שכר הטרחה שהיו זכאים לו על פי ההסכם. תכנון המס העומד בבסיס העסקאות שביצעו המערערים הוא תכנון מס שלילי, שנועד להשגת הטבת מס בלתי לגיטימית. כמו כן, העסקאות האמורות מהוות עסקאות מלאכותיות על פי סעיף 86 לפקודת מס הכנסה ולכן רשאי היה פקיד השומה להתעלם ולמסות את המערערים, כפי שעשה.
תחום: פסיקה
עמודים:4
מחוזי י-ם
מחוזי ת"אוע *****-**-**
התקבל עררם של מוכרי דירת יוקרה בתל אביב - זכאים לפטור ממס שבח בשל היות הדירה "דירת מגורים"
בית המשפט המחוזי קיבל את עררם של מוכרי דירת יוקרה בתל אביב על החלטת מנהל מיסוי מקרקעין כי אינם זכאים לפטור בשל היות הדירה שנמכרה "דירת מעטפת" ולא "דירת מגורים". נקבע כי גם אם כל מטרת השיפוץ שביצעו מוכרי הדירה הייתה למנוע חשש שאין מדובר ב"דירת מגורים", אין לראות במעשיהם "תכנון מס שלילי" שכן כל מטרתם הייתה ליהנות מהפטור ממס שאליו התכוון המחוקק בהעניקו פטור ממס לדירת מגורים ולא ניסיון לנצל פרצה בחוק שאליה לא התכוון המחוקק.
תחום: פסיקה
עמודים:3
מחוזי ת"א
10/05/2020 |
כב' השופט ה' קירש
מחוזי ת"אעמ *****-**-**
ביהמ"ש סבור כי השאלה מי יפתח בהבאת הראיות בערעורי מיסים היא לכל היותר "סערה בצלוחית מים" – פס"ד אריה - זאב ייזום עסקים בע"מ ואח׳
החלטה זו עוסקת בבקשה ״להעברת נטל הראיה ונטל השכנוע לכתפי המשיב״ אשר הוגשה מטעם המערערים בשני תיקים שאוחדו, לאור טענתו של המשיב לקיומה של עסקה מלאכותית לפי סעיף 86 לפקודת מס הכנסה. ביהמ"ש קיבל את עמדת המשיב לפיה מדובר בטענה חליפית בלבד, דחה את הבקשה אך הותיר פתח לקבלת לבחון את הנושא במסגרת פסיקתו בתיק, ככל שיתברר כי טענת המשיב אינה נכונה.
תחום: פסיקה
עמודים:3
מחוזי ת"א
01/04/2020 |
עו"ד מאיה כרמי
תחום: מאמרים
עמודים:2
12/03/2020 |
עו"ד ורו"ח מאיר זריהן
תחום: שאלות ותשובות
עמודים:2
06/02/2020 |
כבוד השופטת עירית הוד- יו"ר הוועדה, עו"ד אברהם הללי - חבר וועדה, עו"ד ד"ר נתן מולכו - חבר וועדה
מחוזי נצרתוע *****-**-**
נדחה עררם של בני זוג על שומות מס שנקבעו בקשר לרכישת ביתם ביישוב טבעון – ביצעו עסקת מתנה כדי מלהימנע מלשלם מס רכישה – פס"ד שמרת ואח'
בית המשפט המחוזי דחה ערר שהגישו בני זוג בטענה כי העבירו את דירתם במתנה עובר לרכישת דירה אחרת מטעמים אותנטיים. נקבע כי לא נפל פגם כלשהו בקביעת מנהל מיסוי מקרקעין לפיה מדובר בעסקה מלאכותית אשר מטרתה הייתה התחמקות לא לגיטימית ממס. בני הזוג לא עמדו בנטל ולא הצליחו להוכיח כי נוסף על המטרה האמורה עמד בבסיס עסקת המתנה טעם מסחרי ייסודי.
תחום: פסיקה
עמודים:3
מחוזי נצרת
07/08/2019 |
רו"ח רונית בר , חיבה ישי רו"ח ומשפטן
תחום: מאמרים
עמודים:2
19/07/2019 |
כבוד השופטת יעל ייטב
מחוזי ב"שעמ *****-**-**
נדחתה בקשתה של חברת אחזקות הנסחרת בבורסה למחיקת טענתו של פקיד השומה בנימוקי השומה לקיומה של עסקה מלאכותית – פס"ד ב.ר.ן
בקשת המערערת להורות למשיב, פקיד שומה באר שבע (להלן: "פקיד השומה"),למחוק את טענתו החלופית שהועלתה במסגרת ההודעה המפרשת את נימוקי השומה, לגבי קיומה של עסקה מלאכותית, הואיל וטענה זו סותרת מבחינה עובדתית את טענתו העיקרית של פקיד השומה.
תחום: פסיקה
עמודים:1
מחוזי ב"ש
25/03/2019 |
כבוד השופטת ירדנה סרוסי
מחוזי ת"אעמ *****-**-**
דחיית בקשת להיפוך נטלים וסדרי דין מהסיבה שהשומה התבססה על טענת מלאכותיות
בפניי בקשה מטעם המערערות להיפוך נטלים וסדרי דין בשלושת הערעורים שבכותרת ששמיעתם אוחדה.
המערערות מבקשות כי המשיב הוא שיביא ראשון את ראיותיו ועדיו ורק לאחר מכן יביאו המערערות את ראיותיהן ועדיהן. כן מבקשות המערערות כי נטל השכנוע בהליכים שבכותרת יונח לפתחו של המשיב.
המערערות סבורות כי טענותיו של המשיב, בכל אחד מההליכים, הן טענות של מלאכותיות לפי סעיף 86 לפקודת מס הכנסה. ברם, גם אם ייקבע כי טענה מסוימת של המשיב אינה טענה של מלאכותיות, עדיין עומדות המערערות על היפוך הנטלים לאור העובדה שהמסה העיקרית של טענות המשיב עניינה בטענת מלאכותיות.
תחום: פסיקה
עמודים:1
מחוזי ת"א