מבזקים
דף הבית > מבזקים
גיליון 1455 - 19/05/2022
שלום, (לקוח מס' )
גליון - 1455 19/05/2022
מאמרי מומחים
מיסוי "נוודים דיגיטליים" placeholder
עו"ד, רו"ח איתן אסנפי סוקר את היבטי המיסוי בישראל החלים על הנוודים הדיגיטליים בדגש על מבחני מרכז החיים, תושבות, משך השהייה בישראל ועוד. לדברי הכותב: שאלות מעניינות עשויות להתעורר במקרה שבו ישראל תמסה את הנווד הדיגיטלי כתושב ישראל, אך גם מדינה אחרת תראה בו תושבה ותמסה אותו בהתאם. במקרה כזה, אם לא קיימת אמנה למניעת כפל מס בין ישראל למדינה האחרת, הנווד עלול לספוג כפל מס.
למאמר מאת עו"ד, רו"ח איתן אסנפילחצו כאן
חוזרים
placeholder חוק הגדלת נקודות זיכוי להורים במס הכנסה (הוראת שעה), התשפ"ב-2022
בהתאם להוראת השעה תוקנו סעיפים 40 ו-66 לפקודת מס הכנסה כך שניתנה נקודת זיכוי נוספת להורה לילד שטרם מלאו לו 13 שנים ושאינו פעוט בשנת המס, וזאת לשנת 2022 בלבד. כלומר, כל הורה לילד שמלאו לו 6 עד 12 שנים בשנת המס 2022, יהיה זכאי, לנקודת זיכוי נוספת בגינו.
לחוזר רשות המסיםלחצו כאן
פסקי דין
עורך דין ישלם ללקוחה פיצויים בסך 30,000 ש"ח בגין הערכה רשלנית של מס שבח - פס"ד איתני placeholder
בית משפט השלום קיבל בחלקה תביעה שהגישה לקוחה נגד עורך דין שייצג אותה בעסקת מכר מקרקעין. הלקוחה תבעה את הפער בין הסכום שעורך הדין העריך כמס שבח לסכום מס השבח שנקבע. נפסק כי רשלנותו של עורך הדין אינה אפוא חדה ובולטת, והיא בעיקרה רשלנות בכך שלא בחן את האפשרות החלופית כי ייערך סיור בנכס ואז ישנה חלופה כי לא יוכר כנכס למגורים.
לתקציר פסק הדין מאת עו"ד שלי גולדמןלחצו כאן
placeholder התקבל ערעורו של מבוטח בנוגע לזכאותו לגמלאות. המל"ל לא הוכיח כי לא היה תושב ישראל - פס"ד אכרם נופל
בית הדין האזורי לעבודה קיבל ערעור שהגיש מבוטח על ההחלטה כי אינו זכאי לגמלאות שכן לא היה תושב ישראל בתקופה שבמחלוקת. נקבע כי בתקופת המחלוקת מרכז חייו של המערער נותר, כלשונו של בית המשפט העליון בעניין עווד, לכל היותר "מרחף" בין אזורים שהם בתוך התחום ובין אזורים שהם מחוץ לתחום. לפיכך, כפות המאזניים נותרו לכל היותר מעוינות, ולא עלה בידי המוסד לביטוח לאומי להוכיח כי מרכז חייו של המערער הועתק אל מחוץ...
לתקציר פסק הדין מאת עו"ד שלי גולדמןלחצו כאן
שאלות
תשלום מס רווח הון בגין מכירת נכס בצרפת שמוחזק באמצעות חברה שקופה בידי תושב ישראל placeholder
הלכה למעשה השאלה היא כיצד יתייחסו רשויות המס בישראל להכנסות האמורות: האם כהכנסות של חברה - משמע במועד קבלת הכסף בידי הנישום הוא ישלם עליהן מס (לצורך העניין דיווידנד), או כהכנסה פרטית משכר דירה. ככזו היא תהיה פטורה ממס על פי האמנה - לכאורה (בעניין זה לא נדון בשאלה כיצד יש לסווג הכנסות אלו ונקבל את הנחת העבודה של השואל שמדובר בהכנסות שכר דירה לצורכי אמנת המס).
לתשובה מאת עו"ד, רו"ח ד"ר אריה ליבוביץ'לחצו כאן

כל מס 19.5

חיפוש מבזק

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
אמנות מס
רשומות
חוזרים
שאלות ותשובות
מאמרים
טבלאות מידע


נא להזין לפחות שדה אחד!