מבזקים
דף הבית > מבזקים
גיליון 1427 - 07/02/2022
שלום, (לקוח מס' )
גליון - 1427 07/02/2022
מאמרי מומחים
מע"מ: חשבוניות פיקטיביות – האם יותר בניכוי מס התשומות הכלול בהן? placeholder
ביום 26.1.2022 התקבל פס"ד של בית המשפט המחוזי בשאלת תקינותן של חשבוניות מס שקיבלו שתי החברות המערערות. האם ניתן לנכות מס תשומות על בסיס חשבוניות אלה?
למאמר מאת עו"ד, רו"ח יובל אבוחציראלחצו כאן
פסקי דין
placeholder בג"ץ דחה עתירה בנוגע להתנהלות המדינה בסוגיית מענקי סיוע בתקופת ההתמודדות עם נגיף קורונה - פס"ד העמותה לצמצום פערים חברתיים
בג"ץ דחה עתירה של עמותה שטענה כי דרישת ההשבה של מענקי הסיוע בתקופת הקורונה עולה כדי הפרת הבטחה שלטונית אשר מקבלי המענק הנוסף הסתמכו עליה. נקבע כי העתירה היא מוקדמת, וכי נוסף על כך ישנו סעד חלופי. הודעות חיוב לנישומים בשל מענקים ביתר לא תבוצענה על ידי רשות המסים לפני סוף מרץ 2022 וניתן יהיה להעלות כלפיהן השגות פרטניות.
לתקציר פסק הדין מאת עו"ד שוש גבעלחצו כאן
נדחה ערעור חברה שטענה כי האופציות שחילקה פטורות מתשלום דמי ביטוח בהיותן הכנסה הונית - פס"ד נס א.ט. בע"מ placeholder
בית הדין האזורי לעבודה קיבל את עמדת המל"ל שאופציות שחילקה חברה לעובדיה הן הכנסה החייבת בדמי ביטוח לאומי. נקבע כי התובעת הגיעה להסדר עם מס הכנסה וקיבלה את סיווג האופציות כשכר עבודה, ואף נהנתה מסיווג זה כהוצאה מוכרת. קבלת עמדת התובעת היא יצירת אנומליה שהכנסה תוכר כפירותית לצורכי מס הכנסה ובה בעת כהונית לצורך דמי ביטוח לאומי.
לתקציר פסק הדין מאת עו"ד שוש גבעלחצו כאן
שאלות
placeholder ניכוי ריבית המשולמת בגין מינוף השקעה בניירות ערך מהמס המשולם במכירתם
יש להוכיח כי עלויות המימון ניתנות לייחוס לניירות הערך שנמכרו, ואם ההלוואה שימשה להשקעה בניירות ערך אשר לא מומשו ו/או לצרכים אחרים, הרי הוצאות המימון יידרשו לייחוס גם לרכיבים אלו. אם אכן ניתן ליחס את הוצאות המימון כנגד רווח ההון ממימוש ניירות הערך, הרי ניתן להפחית את רווח ההון החייב במס, אולם נציין את הסייג הקבוע בסעיף 101א(ב) לפקודת מס הכנסה.
לתשובה מאת רו"ח רונית ברלחצו כאן
פטור חלקי ממס רכישה ברכישת דירה שנייה להורים לילד נכה placeholder
קיימת הנחיה מאת הלשכה המשפטית למיסוי מקרקעין מיום 13.6.2006 הקובעת כי במקרה שבו הורים רוצים לרכוש דירה עבורם ילדם הנכה שהוא קטין, הם רשאים לעשות שימוש בהקלה, למרות שההורים הם רוכשי דירת המגורים ולא הקטין. זאת כפוף לקבלת אישור בית המשפט לכך, ובמיוחד לכך כי לאחר ניצול ההקלה תיוותר בידי הקטין זכאות להקלה אחת נוספת וכי יש הכרח במעבר המשפחה לדירה הנרכשת בשל צורכי הילד הנכה לאור סוג מוגבלותו ולאור...
לתשובה מאת עו"ד יוני כהןלחצו כאן

כל מס 7.2

חיפוש מבזק

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
אמנות מס
רשומות
חוזרים
שאלות ותשובות
מאמרים
טבלאות מידע


נא להזין לפחות שדה אחד!