מבזקים
דף הבית > מבזקים
גיליון 1101 - 07/02/2019
שלום, (לקוח מס' )
גליון - 1101 07/02/2019
מאמרי מומחים
רווח הון – פרישת שותף – הוני או קצבה? placeholder
פס"ד עינת זליכוב נ' פ"ש תל אביב 3 עוסק בסיווג תקבולים שהתקבלו בעת פרישת שותף משותפות. המערערת, עינת זליכוב, היא אלמנתו של עו"ד אריאל זליכוב ז"ל, שותף בשותפות גורניצקי, שנפטר ב-2009. בהתאם להסכם השותפות, כיורשת, הייתה המערערת זכאית לקבל במשך 4 שנים, שיעור מסוים מרווחי השותפות - סכומים שהצטברו לסך כולל של כ-8 מיליון ש"ח. כלשונו של הסכם השותפות, ראתה המערערת בתקבולים שקיבלה סכומי פנסיה המהווים...
למאמר מאת רו"ח רונית ברלחצו כאן
פסקי דין
placeholder נדחה ערעור שהגיש נישום על החלטת פקיד שומה ירושלים 2 בדבר הפרש הון בלתי מוסבר בגובה 1,358,399 ש"ח שנוצר בין השנים 2011-2009 – פס"ד סלהב
בית המשפט המחוזי דחה ערעור שהגיש נישום על החלטת פקיד שומה ירושלים 2 בדבר הפרש הון בלתי מוסבר בגובה 1,358,399 ש"ח שנוצר בין השנים 2011-2009 אצל הנישום. נקבע כי לא עלה בידי המערער להמציא ראיות הסותרות מסקנה זו של פקיד השומה. לפיכך, נקבע כי אין גם מקום להתערב בהחלטת פקיד השומה להטיל על המערער קנס גירעון, מאחר שלא הוכח על ידו כי לא התרשל בהגשת הדוחות.
לתקציר פסק הדין מאת עו"ד רונן שיכמןלחצו כאן
שאלות
ניכוי הוצאות משקיע על פי חוק האנג'לים placeholder
על פי עמדת רשות המסים, המשקיע יכול לנכות את ניכוי חוק האנג'לים הקבוע בסעיף 20(ב) בפרק ז' לחוק המדיניות הכלכלית לשנים 2011 ו-2012 (חוק האנג'לים), במהלך שנות המס שבתקופת ההטבה, לפי בחירתו.
לתשובה מאת רו"ח יוסי ירוןלחצו כאן
placeholder מיסוי משיכת פיצויים בתקופה שלאחר קיבוע זכויות
הנישומה זכאית לפטור בגין מענק הפרישה לפי השכר החודשי החייב במס או לפי תקרת הפטור (12,230 ש"ח), לפי הנמוך שבהם, עבור כל שנת עבודה. מאחר שבוצע קיבוע זכויות בשנת 2014 וככל שלא שוריין בו סכום למשיכה עתידית בפטור ממס של תגמולים חייבים במס (יתרת התגמולים בקרן הפנסיה), משיכת התגמולים תהיה חייבת במס בשיעור המס השולי של הנישומה.
לתשובה מאת רו"ח ויועץ פנסיוני ישראל עזראלחצו כאן
רישום פעילות עסקית של רשות מקומית שאינה משתלבת וכרוכה עם פעילותה הציבורית placeholder
באופן עקרוני גוף יכול להיות מוכר כגוף דו מהותי – גוף עסקי רגיל וגוף פטור ממס. הקריטריונים לבחינת המהות אינם זהים במס הכנסה ובמע"מ. הקריטריונים שמפעיל מע"מ לבחינת השאלה קשורים לכוונת הרווח של הפעילות. לגבי מס הכנסה הבחינה נעשית בצורה שונה. בניגוד למע"מ שבוחן את כוונת הרווח למס הכנסה והתחרותיות בפעילות, למס הכנסה יש קריטריונים אחרים לבחינה והם קשורים בעיקר למטרת הפעילות.
לתשובה מאת רו"ח טובה הילמןלחצו כאן

כל מס 4.2

חיפוש מבזק

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
אמנות מס
רשומות
חוזרים
שאלות ותשובות
מאמרים
טבלאות מידע


נא להזין לפחות שדה אחד!
קמפיין חשבים 360